Shiftleader Werkplaats

Solliciteer nu

Shiftleader Werkplaats

In Werkplaats gaat buffelen over in borrelen. Een plek waar kunstenaars en jonge ondernemers croissants verorberen en nieuwe plannen smeden. Waar overwogen besluiten worden genomen en films voor het eerst daglicht zien. De plek voor werken zonder kantoor en koffie zonder filter.

Voor Werkplaats zijn wij op zoek naar een nieuwe hands-on shiftleader. Werkplaats – op de begane grond van Volkshotel – is een groot café met gezellig terras en heeft daarnaast flexwerkplekken voor ZZP’ers en freelancers. Het is een ontmoetingsplek waar veel verschillende mensen samenkomen. Werkplaats heeft duidelijk twee gezichten, overdag voor de koffieliefhebbers en ‘s avonds voor het brede assortiment aan (speciaal)bieren. Heb jij service hoog in het vaandel staan en heb jij ervaring met leidinggeven? Dan word jij misschien onze nieuwe collega.

Ben jij:

 • Woonachtig in Amsterdam (of omgeving)?
 • Representatief, sociaal vaardig, stressbestendig en gastgericht?
 • Een teamplayer en geboren leider?
 • Bereid om ook ‘s avonds laat en in het weekend te werken?
 • Fulltime beschikbaar?

Zo ziet je dag eruit:

Voor je dienst even goed rekken en strekken? Dat kan. Alle medewerkers mogen gratis meedoen aan de yogalessen van Volkshotel. Vervolgens klok je in en begint je dienst. Je bent werkzaam op de vloer en geeft leiding aan de dagelijkse werkzaamheden van het café. Je bent hét aanspreekpunt voor collega’s en gasten. In Werkplaats komen Amsterdammers, hotelgasten en huurders van de Broedplaats samen. Voor hen maak je de lekkerste koffie en tap je perfecte biertjes. Je houdt overzicht, de Werkplaats bar is jouw domein. Wil je als je dienst erop zit nog blijven hangen? Gezellig! Plons nog even in onze hot tubs en sauna op de achtste verdieping. Hier mag je gratis gebruik van maken. Nog niet naar huis? Dat hoeft niet, je krijgt als medewerker korting op alles (programmering, kamers, eten en drinken) in het hotel.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • De dagelijkse werkzaamheden van Werkplaats
 • Trainen, begeleiden, motiveren en coachen van medewerkers
 • Het bewaken van de kwaliteit van onze service en producten
 • Het meedenken over algemene verbeterpunten
 • Een optimale ureninzet door medewerkers eerder te laten stoppen/beginnen
 • De inrichting en netheid van alle ruimtes
 • Het houden aan arbo-, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften (HACCP)

Wat bieden wij:

Het betreft een aanstelling voor 3-5 dagen per week. Salaris is conform de horeca CAO en in overeenstemming met je verantwoordelijkheden. Als werknemer van Volkshotel mag je ieder jaar een keer gratis in het hotel overnachten. Daarnaast kun je ook op het volgende rekenen: Een extra vakantiedag, prestatieverhoging, eindejaar bonus, korting op alles in het gebouw, gezellige borrels en ieder jaar het Volks-verjaardagsfeest.

Ben jij de Shiftleader Werkplaats die we zoeken? Solliciteer dan nu.

(Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.)

Werkplaats creëert, net als de andere plekken binnen Volkshotel, ontmoetingen. Hier komen hotelgasten, Amsterdammers, expats, flexwerkers, Broedplaats huurders en personeel binnen om hun plekje in Volkshotel op te zoeken. Omdat Werkplaats zich op de begane grond bevindt, kun je de plek zien als een soort kruispunt. Werkplekken, receptie, zalen en café vloeien hier in elkaar over en zijn met elkaar verbonden. De sfeer is relaxed en ongedwongen en status verdwijnt. Werken gaat hier over in borrelen en misschien rol je daarna zelfs nog door naar andere plekken in het gebouw. Je wordt niet bediend en haalt zelf je drankjes of eten aan de bar.

Volkshotel is een plek waar veel verschillende mensen samenkomen. Dat is de kracht. Volkshotel probeert zo interessant en prettig mogelijke ontmoetingen te faciliteren.


De houding is functioneel en pretentieloos. Open voor alle mensen die open staan voor alle mensen. Ook toegankelijk in prijs.

Alhoewel het hotel pretentieloos is en open staat voor iedereen, doet het niet overdreven zijn best om iedereen te pleasen. Als we hebben bedacht dat iets goed is, dan staan we daarvoor.

Als je het zelf leuk hebt, hebben anderen het ook leuk. We proberen een plezierige omgeving te creëren voor iedereen.