Shiftleader Receptie en Reserveringen

Solliciteer nu

Shiftleader Receptie en Reserveringen

Het Amsterdamse Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars, onderwaterlassers en nachtvlinders. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Laagdrempelig en voor een eerlijke prijs. Kunst en cultuur zijn verweven in de geschiedenis van het pand en blijven ook in de toekomst een grote rol spelen. Met een café, sound bar, restaurant, broedplaats, badplaats, flexwerkplekken en 216 hotelkamers is het Volkshotel een plek waar 24 uur per dag, 7 dagen per week iets gebeurt. Eenmaal binnen, hoef je eigenlijk nooit meer naar huis.

Voor de receptie van Volkshotel zijn we op zoek naar iemand met multitasken als tweede natuur. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is Volkshotel een plek voor ontbijt, lunch, diner, cocktails en natuurlijk slapen. De receptie is het kruispunt waar iedereen samenkomt. Vind je het leuk om in een creatieve en internationale omgeving te werken en ben je graag onder de mensen. Dan ben jij misschien de nieuwe shiftleader Receptie en Reserveringen waar we naar op zoek zijn.

Jij hebt:

  • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en bent zelfstandig;
  • Bij voorkeur 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • En bent woonachtig in Amsterdam.

Zo ziet je dag eruit:

Voor je dienst even goed rekken en strekken? Dat kan. Alle medewerkers mogen gratis meedoen aan de wekelijkse yogalessen van Volkshotel. Dan begint je dienst, waar je als gezicht van Volkshotel hotelgasten met een glimlach in- en uitcheckt. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor alle overige bezoekers van het gebouw. Jij bewaart het overzicht over de gasten die aankomen, verblijven en vertrekken, het team achter de receptie, reserveringen en de algehele sfeer in het hotel. Je weet op een relaxte en vriendelijke manier (vaste) gasten te ontvangen en collega’s te motiveren. Bij calamiteiten ben jij ploegleider en weet je volgens het BHV plan te handelen. Overige taken zijn (o.a.): het aansturen, leidinggeven aan, enthousiasmeren en trainen van de medewerkers; het waarborgen van werk- en kwaliteitsprocedures, evenals het periodiek uitvoeren van controles hierop; controle op gemaakte reserveringen voor hotelkamers en het restaurant, het uitvoeren van projecten ten behoeve van de verbetering van de gasttevredenheid en het uitvoeren van administratieve taken. 

De volgende dingen vinden we ook belangrijk:

  • Je bent gastgericht, positief, enthousiast, efficiënt, stressbestendig en representatief;
  • Je hebt gedegen kennis van het PMS systeem IDPMS;
  • Je bent goed in Nederlands en Engels en je spreekt misschien nog een andere taal;
  • Je bent flexibel (ook in het weekend en de avond beschikbaar).

We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als Amsterdam zelf en bouwen aan een divers en inclusief personeelsbestand. Deze vacature staat open voor elke kandidaat die zich hierin herkent.

Wat bieden wij?

Het betreft een aanstelling voor 28 uur per week. Salaris is conform de horeca CAO en in overeenstemming met je verantwoordelijkheden. Er is een doorstroommogelijkheid naar assistent manager. Als werknemer van Volkshotel mag je ieder jaar gratis in het hotel overnachten. Daarnaast kun je ook op het volgende rekenen: een extra vakantiedag, korting op alles in het gebouw, gezellige borrels en ieder jaar het Volks-verjaardagsfeest.

Ben jij de Shiftleader Receptie en Reserveringen die we zoeken? Solliciteer dan nu.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders. Maar ook voor makelaars en punk rockers. Voor dandy’s en dichters. Afwassers en onderwaterlassers. Voor biologen, arbeiders, nachtvlinders en kunstenaars. Kortom, voor iedereen. Volkshotel creëert ontmoetingen. En de ontmoetingen creëren het Volkshotel. Dit is een hotel van het Volk. Dit is Volkshotel.

Volkshotel is een plek waar veel verschillende mensen samenkomen. Dat is de kracht. Volkshotel probeert zo interessant en prettig mogelijke ontmoetingen te faciliteren.


De houding is functioneel en pretentieloos. Open voor alle mensen die open staan voor alle mensen. Ook toegankelijk in prijs.

Alhoewel het hotel pretentieloos is en open staat voor iedereen, doet het niet overdreven zijn best om iedereen te pleasen. Als we hebben bedacht dat iets goed is, dan staan we daarvoor.

Als je het zelf leuk hebt, hebben anderen het ook leuk. We proberen een plezierige omgeving te creëren voor iedereen.