Content creator

Solliciteer nu

Content creator

Het Amsterdamse Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars, onderwaterlassers en nachtvlinders. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Laagdrempelig en voor een eerlijke prijs. Kunst en cultuur zijn verweven in de geschiedenis van het pand en blijven ook in de toekomst een grote rol spelen. Met een café, sound bar, restaurant, broedplaats, badplaats, flexwerkplekken en 216 hotelkamers is het Volkshotel een plek waar 24 uur per dag, 7 dagen per week iets gebeurt. Eenmaal binnen, hoef je eigenlijk nooit meer naar huis.

Het is jouw hoofddoel om de boodschap van Volkshotel over te brengen en potentiële gasten te informeren en enthousiasmeren om te blijven slapen, eten, drinken, dansen, luisteren of kijken. Om dit te bereiken bedenk, schrijf en maak je creatieve en interessante content voor onze socials, website, blog en nieuwsbrieven in samenwerking met de cultureel programmeurs. Je bent onderdeel van het marketing- & programmateam van Volkshotel en je rapporteert aan de manager marketing & programma. 

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en uitvoeren van contentstrategieën voor sociale media, blogs, e-mails en andere kanalen van Volkshotel, Werkplaats en Canvas

 • Schrijven en redigeren van teksten voor verschillende platforms, zoals webpagina’s, sociale media, blogs, Volksnews en nieuwsbrieven.

 • Creëren en coördineren van visuele content, zoals foto’s, video’s en artwork.

 • Communicatie en promotie van cultureel programma (markten, pandbrede events, expo’s) 

 • Corporate en interne communicatie zoals het schrijven van vacatureteksten

Wat vragen wij:

 • Je hebt een relevante opleiding in communicatie, marketing, journalistiek of een vergelijkbare richting.

 • Je schrijft 100% foutloos in het Nederlands en Engels

 • Ervaring met grafische ontwerp software (zoals Adobe Creative Suite) en videobewerkingssoftware is een plus.

 • Je bent creatief, proactief en in staat om zelfstandig te werken.

 • Je weet wat er in Amsterdam gaande is op cultureel vlak.

 • Je bent ook beschikbaar in het weekend of de avonden, om programma bij te wonen, de plekken zelf te ervaren en om verslag te doen van de events. 

 • Je woont in Amsterdam. 

We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als Amsterdam zelf en bouwen aan een divers en inclusief personeelsbestand. Daarom roepen we iedereen die zich herkent in onze vacatures op om te reageren.

Wat bieden wij:

Een leuke veelzijdige functie voor 3/4 dagen (22,8-30,4 uur) per week. Salaris conform de horeca CAO, afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Schaal 6/7. Als werknemer van Volkshotel mag je ieder jaar gratis in het hotel overnachten. Daarnaast kun je ook op het volgende rekenen: een extra vakantiedag, korting op alles in het gebouw, gezellige borrels en ieder jaar het Volks-verjaardagsfeest.

 Ben jij gemotiveerd, op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging en denk jij ons team te kunnen versterken? Solliciteer dan nu.

(Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.)

Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders. Maar ook voor makelaars en punk rockers. Voor dandy’s en dichters. Afwassers en onderwaterlassers. Voor biologen, arbeiders, nachtvlinders en kunstenaars. Kortom, voor iedereen. Volkshotel creëert ontmoetingen. En de ontmoetingen creëren het Volkshotel. Dit is een hotel van het Volk. Dit is Volkshotel.

Volkshotel is een plek waar veel verschillende mensen samenkomen. Dat is de kracht. Volkshotel probeert zo interessant en prettig mogelijke ontmoetingen te faciliteren.


De houding is functioneel en pretentieloos. Open voor alle mensen die open staan voor alle mensen. Ook toegankelijk in prijs.

Alhoewel het hotel pretentieloos is en open staat voor iedereen, doet het niet overdreven zijn best om iedereen te pleasen. Als we hebben bedacht dat iets goed is, dan staan we daarvoor.

Als je het zelf leuk hebt, hebben anderen het ook leuk. We proberen een plezierige omgeving te creëren voor iedereen.