Barista / Bartender Werkplaats

Apply now

Barista/Bartender Werkplaats

In Werkplaats gaat buffelen over in borrelen. Een plek waar kunstenaars en jonge ondernemers croissants verorberen en nieuwe plannen smeden. Waar overwogen besluiten worden genomen en films voor het eerst daglicht zien. De plek voor werken zonder kantoor en koffie zonder filter.

Voor Werkplaats zijn wij op zoek naar een nieuwe barista/bartender. Werkplaats – op de begane grond van Volkshotel – is een groot café met gezellig terras en heeft daarnaast flexwerkplekken voor zzp'ers en freelancers. Het is een ontmoetingsplek waar veel verschillende mensen samenkomen. Werkplaats heeft twee gezichten: overdag is het een plek voor de koffieliefhebbers en ‘s avonds kun je er terecht voor het brede assortiment aan (speciaal)bieren. Er worden daarnaast regelmatig evenementen georganiseerd, van een fotografiemarkt tot speeddating en live jazz-optredens. Geef jij elke gast graag de optimale ervaring en vind je het leuk om in een creatieve en internationale omgeving te werken? En heb je daarnaast ervaring achter de bar? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Ben jij:

  • Woonachtig in Amsterdam (of omgeving)?
  • Minimaal 18 jaar oud?
  • Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt?
  • Iemand die elke gast graag een optimale ervaring geeft?
  • Iemand die ervan houdt om in een team te werken?
  • Iemand die makkelijk schakelt en flexibel ingesteld is?

Zo ziet je dag eruit:

Voor je dienst even goed rekken en strekken? Dat kan. Alle medewerkers mogen gratis meedoen aan de yogalessen van Volkshotel. Vervolgens klok je in en begint je dienst. De sfeer in Werkplaats is vrij en informeel, dus je hoeft je niet om te kleden. Je bent werkzaam op de vloer en runt de dagelijkse werkzaamheden van het café. Je bewaakt de kwaliteit van onze service en producten, houdt je aan de arbo-, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften (HACCP) en je bent het aanspreekpunt voor gasten. In Werkplaats komen Amsterdammers, hotelgasten en huurders van de Broedplaats samen. Voor hen maak je de lekkerste koffie en tap je perfecte biertjes. Je houdt overzicht over de ruimtes en houdt deze netjes. Wil je na je dienst nog blijven hangen? Gezellig! Plons nog even in onze hot tubs en sauna op de achtste verdieping. Hier mag je gratis gebruik van maken. Nog niet naar huis? Dat hoeft niet, je krijgt als medewerker korting op alles (programmering, kamers, eten en drinken) in het hotel.

Wat bieden wij:

Het betreft een oproepovereenkomst voor minimaal 16 uur per week. Salaris is conform de horeca CAO en in overeenstemming met je verantwoordelijkheden. Als werknemer van Volkshotel mag je ieder jaar gratis in het hotel overnachten. Daarnaast kun je ook op het volgende rekenen: een extra vakantiedag, korting op alles in het gebouw, gezellige borrels en ieder jaar het Volks-verjaardagsfeest. 

We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als Amsterdam zelf en bouwen aan een divers en inclusief personeelsbestand. Deze vacature staat open voor elke kandidaat die zich hierin herkent.

Ben jij de barista/bartender Werkplaats die we zoeken? Solliciteer dan nu.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werkplaats creëert, net als de andere plekken binnen Volkshotel, ontmoetingen. Hier komen hotelgasten, Amsterdammers, expats, flexwerkers, Broedplaats huurders en personeel binnen om hun plekje in Volkshotel op te zoeken. Omdat Werkplaats zich op de begane grond bevindt, kun je de plek zien als een soort kruispunt. Werkplekken, receptie, zalen en café vloeien hier in elkaar over en zijn met elkaar verbonden. De sfeer is relaxed en ongedwongen en status verdwijnt. Werken gaat hier over in borrelen en misschien rol je daarna zelfs nog door naar andere plekken in het gebouw. Je wordt niet bediend en haalt zelf je drankjes of eten aan de bar.

Volkshotel is een plek waar veel verschillende mensen samenkomen. Dat is de kracht. Volkshotel probeert zo interessant en prettig mogelijke ontmoetingen te faciliteren.


De houding is functioneel en pretentieloos. Open voor alle mensen die open staan voor alle mensen. Ook toegankelijk in prijs.

Alhoewel het hotel pretentieloos is en open staat voor iedereen, doet het niet overdreven zijn best om iedereen te pleasen. Als we hebben bedacht dat iets goed is, dan staan we daarvoor.

Als je het zelf leuk hebt, hebben anderen het ook leuk. We proberen een plezierige omgeving te creëren voor iedereen.